Rätt 2 ( 4 portioner )
Grönärtsoppa med räkspett
| Räkorna och nästan hela soppan går att förbereda och förvara i kylen till strax innan serveringen! |
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong
1/2 dl mousserande torrt vitt vin
200 g frysta gröna ärtor
salt och peppar
1 dl vispgrädde, vispad!
12 stora handskalade räkor
4 tandpetare eller annan sorts spett
1. Fräs löken försiktigt mjuk i olja i en kastrull. Löken skall inte ta färg!
2. Skala räkorna och trä upp tre stycken per tandpetare. Förvara i kylen till serveringen
3. Tillsätt buljong, vin och ärter i grytan. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa soppan helt slät med stavmixer
4. Ska du inte servera soppan på direkten så kan du förvara den i kylskåpet. Hetta då upp soppan i kastrullen precis före serveringen och fortsätt med nästa steg.
5. Rör ned den vispade grädden försiktigt i den heta soppan. Servera som "dricksoppa" i ett litet glas.
6. När soppan är på bordet häller du i en liten skvätt mousserande vitt vin. (För syran och den skummande visuella effekten)
7. Lägg över tandpetare med tre räkor uppträdda per tandpetare.
8. Mousserande torrt vitt vin är lämplig dryck till detta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar