- Toast med rökt kalkonröra smaksatt med päron, honung, oregano och valnötter
- Grönärtsoppa med räkspett
- Sikrom på ugnsbakad dillpotatisslant med rödlök och gräddfil
- Ingefärsgranité ("Bonusrätt" för att fräscha upp smaklökarna)
- Oxfile med ört- och prästostfylld potatismuffin och trepepparsås
- Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen
Delar av menyn har jag hämtat ifrån Systrarna Eisenmans Mingelmat som syrran gav mig i julklapp. Efterrätten är "Mat-Tinas" idé som jag hittade på nätet. Andra delar är egna idéer. Potatismuffins var ett eget experiment som blev riktigt delikat! Jag hade tänkt att dokumentera hela kalaset noggrant med kameran, men vi hade så trevligt så jag glömde bort kameran vid flera rätter =(
Rätt 1 ( 4 portioner )
Toast med rökt kalkonröra smaksatt med päron, honung, oregano och valnötter
1/2 Päron, finhackat
100 g skivad rökt kalkon, finhackad
2 msk majonnäs
3 msk philadelphiaost
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk honung
2 msk finhackad färsk oregano
3/4 dl valnötter, hackade
salt
peppar
1. Rör ihop alla ingredienser utom nötterna i en bunke
2. Smaka av med salt och peppar
3. Förvara i kylen. Strax innan serveringen tillsätter du nötterna
Toast ( 4 st )
4 skivor formfranska
1 msk smör
1 msk rapsolja
1. Stansa ut runda toasts med hjälp av ett glas i lämplig storlek. Jag valde små, cirka 5 cm diameter, eftersom det är många rätter i menyn.
2. Hetta upp smör och rapsolja i en panna
3. Stek toastarna i cirka 1 minut och vänd och stek lika länge.
4. Toastarna ska få fin gyllenbrun färg innan du tar upp dem
5. Låt toastarna svalna något innan du placerar röra på dem
6. Garnera med lite valnöt och liten oreganokvist.
7. Servera direkt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar