söndag 29 januari 2012

5-rätters festmeny, del 5 av 5

Efter den här supén så lämpar det sig med en kall och ganska lätt, syrlig efterrätt. Tina Nordström har komponerat den, och den går i princip inte att misslyckas med. Och återigen, denna rätt förberedes i god tid innan middagen så att den bara är att trolla fram ur kylskåpet.

Rätt 5


Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen ( 4 portioner )

Efterrätten fotades dagen efter, då körde jag en annan topping i brist på granatäpple.





 

















4 dl grekisk yoghurt
3 msk lemon curd


1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
1/2 dl grovhackad skalad mandel
2 msk socker
1/2 msk smör
bakplåtspapper
1 granatäpple
1 citron


1. Lägg smör, nötter och socker i varm stekpanna och karamellisera = gyllenbrunt
2. Häll upp på bakplåtspapper
3. Rör ihop yoghurt och lemon curd till en kräm och fyll i efterrättsskålar
4. Fördela karamelliserade nötter över krämen i skålarna
5. Halvera granatäpplen och gröp ur kärnor och saft, fördela kärnorna och saften i skålarna.
6. Riv citronskal över!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar