Rätt 5
Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen ( 4 portioner )
![]() | ||||||
| Efterrätten fotades dagen efter, då körde jag en annan topping i brist på granatäpple. |
4 dl grekisk yoghurt
3 msk lemon curd
1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
1/2 dl grovhackad skalad mandel
2 msk socker
1/2 msk smör
bakplåtspapper
1 granatäpple
1 citron
1. Lägg smör, nötter och socker i varm stekpanna och karamellisera = gyllenbrunt
2. Häll upp på bakplåtspapper
3. Rör ihop yoghurt och lemon curd till en kräm och fyll i efterrättsskålar
4. Fördela karamelliserade nötter över krämen i skålarna
5. Halvera granatäpplen och gröp ur kärnor och saft, fördela kärnorna och saften i skålarna.
6. Riv citronskal över!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar